Vi vill gärna bli fler spelare i vårt fantastiska gäng!

Spela fotboll med ambitiösa Kungsnäs FC

Vi är ett lag som består av engagerade spelare och ledare. Vår tanke är att spela en offensiv och vacker fotboll där alla spelare är trygga med bollen, blir taktiskt skickliga och har roligt tillsammans!

Kika gärna på vår utvecklingssida för att se hur vi arbetar med spelarna i olika utvecklingsfaser!

Vi jobbar med utveckling i en trygg miljö

Kamratskapen i laget är en grund till att vi lyckas bra med vad vi gör. Vi har dock en tydlig sportslig idé med vår verksamhet, där vi arbetar med att utveckla spelare inom de fyra viktigaste förmågorna; Taktisk förmåga, Teknisk förmåga, Fysisk förmåga och Psykologisk förmåga. 

Det handlar helt enkelt om att skapa en miljö där spelarna har roligt och att de utvecklas till att spela en offensiv och vacker fotboll.

Vi har valt att skapa en miljö där spelarna har roligt och samtidigt är engagerade och intresserade av att spela fotboll

Vi arbetar med att spela en fotboll med mycket passningar, där alla spelare är med och deltar i spelet. Våra träningar är välplanerade och ledarna arbetar med att förklara syftet med övningar, för att spelarna ska förstå hur vi omsätter träningen/övningen i matchsituationer.

I Kungsnäs FC jobbar vi med övningar som utvecklar spelarnas tekniska förmåga, genom att de använder många tillslag, oftast använder spelarna mellan 800-1000 tillslag under en träning. 

Vi har en ganska låg omsättning på spelare, vilket betyder att spelarna tycker att vi har roligt tillsammans och att de trivs i gruppen. 

Vi har tidigt arbetat med disciplin i laget, vilket innebär att vi fokuserar på fotboll då vi befinner oss ute på planen och gör annat tillsammans före- och efter träning/match. Vi leker och har roligt tillsammans, men på planen är fotbollen i centrum.

På en träning med Kungsnäs FC finns det inga köer i övningarna, eller tråkiga konbanor som spelarna ska runda. Vi arbetar med enkla och tydliga övningar, ofta med spelsituationer där spelarna hela tiden är aktiva och delaktiga i övningen.

Vad krävs för att spela med världens bästa tjejlag?

För att spela i vårt fantastiska tjejlag krävs det att du är född 2009 eller 2010 och att du är intresserad av att spela fotboll.


Varmt välkommen att bli en del av vårt gäng!

Kungsnäs FC avkräver aldrig föreningsarbete

I Kungsnäs FC ligger laget och fotbollen i fokus!

Vi finansierar vår verksamhet genom bidrag, medlemsavgifter (bland de lägsta i distriktet) och sponsring. Vi avkräver aldrig dig som förälder att arbeta in pengar till klubben i form av lotteriförsäljning, toalettpapper, arbete på marknader eller dylikt. Vi vill möjliggöra att engagemanget läggs ner på laget och den spelare du valt att låta spela i vår klubb!