Modern fotbollsutveckling

Storyn om Kungsnäs FC


Ungdomsklubben – Kungsnäs FC bildades den 19 oktober 2014, denna söndagskväll träffades sex stycken väldigt fotbollsintresserade personer i Österro. 

Vi saknade en förening i Sundsvall där det råder 100% ekonomisk transparens, där alla intäkter kommer de aktiva till godo. Vi saknade en klubb där det finns en tydlig plan för utveckling från nybörjare till senior. I Kungsnäs FC hanterar vi spelare med en långsiktig plan utifrån vilken fas de är på i sin fotbollsutveckling.

Vi bedriver vår fotbollsverksamhet på Westhagens konstgräs i centrala Sundsvall.

I Kungsnäs verkar vi för att våra aktiva ska möta sina medmänniskor med respekt, detta gör vi genom att i hela klubben följa en uppförandekod som innebär att vi respekterar våra motståndare, domare och publik med ett positivt förhållningssätt.

Vår intention är att medlemmarna i Kungsnäs FC tillsammans vill driva en förening där intäkterna kommer ungdomarna till godo, vi vill att föreningens vuxna medlemmar ska känna en balans mellan jobb och fritid. Vi ska alltid sträva efter att medlemmarna ska kännna en glädje, gemenskap och ett engagemang.

Vi har en ganska unik ekonomisk modell där lagen själva bestämmer om man vill göra några insatser för att tjäna pengar till lagkassan, alla sådana intäkter går då oavkortat till lagkassan. Kungsnäs FC avkräver inget föreningsjobb för sina medlemmar i form av arbete på olika arrangemang, lotteriförsäljning etc.

Vår verksamhet finansieras i första hand genom medlems- och träningsavgifter. Vi samarbetar gärna med företag som delar våra värderingar och som ser ett värde i att synas i samband med Kungsnäs FC.

Kungsnäs FC är en ideel förening där spelare, ledare och styrelse arbetar utan ersättning eller arvoden. Vi redovisar varje krona som inkommit till föreningen, samt vilka kostnader klubben har haft under året.

I Kungsnäs FC är det viktigt att vi hjälps åt att ta hand om varandra, att vi har roligt och skrattar mycket tillsammans. När den dagen kommer att man slutar med fotbollen, ska man minnas tillbaka på tiden i vår klubb som rolig och lärorik.

I Kungsnäs FC:s äldre årskullar får våra spelare möjligheten att göra en satsning mot elitfotbollen, genom att vi spelar matcher mot bra motståndare, har utbildade tränare och moderna hjälpmedel som hjälper till i utvecklingen.

Rätt eller fel? Det är ialla fall vad vi står för! 

Våra ledord är Glädje, Gemenskap och Engagemang