Intervju med ordförande Anders Lilja

Anders_liljaVid Kungsnäs FC:s årsmöte den 21 mars i år, valdes enhälligt Anders Lilja som ordförande efter avgående Christian Renman, som istället väljer att fokusera på tränarskapet i Pojkar/Flickor -09.

Hemsidan har suttit ner och pratat med 44-årige konsultchefen/driftchefen på Yrkesmästaren och även numera klubbens ordförande; Anders Lilja.

 

Vad har du för favoritlag (förutom Kungsnäs FC)?

Favoritlaget är Liverpool FC!

Hur ser din egna fotbollskarriär ut, Anders?

Jag spelade fotboll från 12-års ålder, fram tills jag var 24. Min moderklubb är Essvik, spelade i 3:an med Njurunda fram tills jag gick till IFK Sundsvall. Efter sejouren i IFK gick jag tillbaka till Njurunda, där jag avslutade karriären.

Jag är även sedan 5 år tillbaka tränare i äldsta sonens fotbollslag.

 Som ordförande i Kungsnäs FC, vad blir din viktigaste uppgift?

Klubben är nystartad och det viktigaste jobbet som ordförande är att se till att Kungsnäs FC har en bra grund att stå på!

Kortsiktigt se till att vi kan rulla ut konstgräset.

På 10-års sikt kommer vi att vara en av de mest attraktiva och största ungdomsklubbarna i distriktet.

Vad tror du är det viktigaste Kungsnäs FC har att erbjuda fotbollsspelande ungdomar?

Vi kan erbjuda ungdomarna bra träningsmöjligheter, engagerade ledare, föräldrar och styrelse. Klubben har inget A-lag som kostar pengar, alla intäkter går till ungdomarna till 100%.

Jag tycker man ska välja att spela i Kungsnäs FC för att vi verkligen står för våra ledord; Glädje, Gemenskap och Engagemang. Det är inte bara slagord, det är verklighet i Kungsnäs FC.

 

Hemsidan önskar Anders och övriga styrelsen lycka till i sitt uppdrag!