Vi öppnar upp truppen för ambitiösa spelare som vill satsa på fotbollen!

Vi erbjuder ambitiösa fotbollsspelare möjligheten till en seriös satsning på fotboll!

Kungsnäs FC gör en unik satsning på att få fram fler framtida elitspelare från Sundsvall, vi börjar med årskull 2007! 

Många spelare har höga ambitioner inom fotbollen, vi vet dock att endast 3% av spelarna som deltar i NIU-verksamhet tar sig till division 1 nivå och uppåt som 24 åringar. Utvecklingen som spelare går i olika takt och som elitspelare behöver du ha väl utvecklade nivåer inom främst fyra områden: Teknisk förmåga, Psykisk förmåga, Taktisk förmåga och Fysisk förmåga.

I Kungsnäs FC jobbar vi med en träningsmetodik för utveckling av dessa områden. Vi spelar ett offensivt spel med hög press vilket lägger en grund till att våra spelare blir trygga med bollen. 

Kungsnäs FC strävar efter att spela svåra matcher mot kvalificerat motstånd, vi tror att svåra matcher är utvecklande för individen och laget.

I Kungsnäs FC har vi tydliga principer i hur vi vill spela fotboll, inom dessa ramar uppmanar vi våra spelare att våga. Vågar man inte så når man ingen utveckling. 

I Kungsnäs FC bygger vi ett LAG, som trivs tillsammans och jobbar tillsammans för att nå ett bra resultat. 

Vi skapar utveckling i en miljö där spelare mår bra och trivs!

Bra träningsförhållanden

I Kungsnäs FC tränar vi med en hög belastning, vi strävar efter att våra spelare ska vara trygga med bollen i ett högt tempo. 

För att spela i Kungsnäs FC P07 behöver man fundera på om man är villig att prioritera fotbollen, näst efter skolarbete. Rehabilitering av skador sker på plats med laget.

Våra träningsförhållanden ställer krav på: Teknisk förmåga, Psykisk förmåga, Taktisk förmåga och Fysisk förmåga

Videoanalys

I Kungsnäs FC har vi börjat arbeta med videoanalys. Här får våra spelare feedback på individuell nivå och som lag. 

Vår videoanalys utvecklar främst den taktiska förmågan.

Rehabilitering

I Kungsnäs FC har vi förmånen att arbeta med en expert inom skadehantering både då skadan har inträffat, men även innan skador inträffar. Vi har kortare frånvaro hos våra spelare i jämförelse med lag som saknar denna kompetens, vilket är bra för den individuelle spelaren men även för laget.  

En miljö där spelare VÅGAR prestera!

I Kungsnäs FC arbetar vi med tydliga principer i hur vi vill spela vår fotboll. Vår metodik bygger på att skapa spelare med bra perceptionsförmåga, vilket även betyder att du som spelare ska kunna våga bryta mönster och spela utifrån den känsla du får i situationen. Du kommer inte att bli petad av att du vågar som spelare.

Att våga innebär att du tränar: Teknisk förmåga, Psykisk förmåga och Taktisk förmåga

Vad har vi gjort under 2022?

Genom att spela i Nationell P16 där vi har mött regionens bästa -06: or och -05:or har våra spelare utmanats i sina tekniska, psykiska, fysiska och taktiska förmågor.

Det har varit tufft och den psykiska förmågan är den som har ställts mest på prov under året.

Vad planerar vi för 2023?

Vi siktar på att spela Nationell P16 där vi kommer att möta spelare i vår egen ålder. Spelare som fortsätter efter säsongen 2022 kommer att ha nått fin utveckling av sina förmågor.

Vi siktar på att spela cuper och träningsmatcher mot kvalificerat motstånd för att utmana oss själva till ännu mer utveckling. 

Vad planerar vi för framtiden?

Vi utvecklar spelare som siktar på elitverksamhet. 

Vi kommer vi att stötta våra spelare genom kontakter och dialog med olika klubbar för att succesivt slussa in Kungsnässpelare i seniorlag. Vissa kommer att vara redo för att spela elitfotboll och vissa kommer att behöva utvecklas vidare i en miljö där tempo och krav är något lägre ställda.

Oavsett kommer vi att ge våra spelare rätt verktyg för att lyckas nå dit man siktar!


Vad krävs för att spela i Kungsnäs FC P07?

Innan du kontaktar oss behöver du fundera över vad du har för ambitioner med fotbollen. I Kungsnäs FC P07 kommer det att ställas krav på dig kring närvaro, delaktighet och engagemang. Vid sidan av skolarbete behöver du ha fotbollen som prioritet. Då vi tränar mycket med laget behöver du även ha en förmåga att planera- och klara av skolarbetet. Under säsongen kommer fotbollschemat att vara väldigt intensivt med träningar och matcher, det är viktigt att du är förberedd på att ditt engagemang för fotbollen är tillräckligt starkt då kroppen och huvudet är trött och sliten – precis på samma sätt som det kommer att testas då du är en elitspelare!

*Du behöver orka och klara av att fotbollen kommer att uppta 5-6 dagar i veckan i form av träningar och matcher. Vi har uppehåll om 1-2 veckor under sommaren och 1-2 veckor under vintern.

*Du behöver bestämma dig för att du verkligen vill satsa helhjärtat på fotboll.

*Du behöver klara av att hantera egen träning utifrån ett schema som du får av tränarna.

*Du behöver ha en attityd där du är en del av ett lag och därför måste inrätta dig i lagets regler.

*Du behöver klara av att vi har krav på att du är engagerad i din och lagets utveckling

*Du behöver ha ekonomiska resurser att åka med på cuper och läger som kommer att vara till självkostnadspris. Vi bor alltid på bra boenden.