Spelarutveckling med en tydlig idé!

Kungsnäs FC arbetar långsiktigt med utveckling av våra spelare. Vi har ett beprövat koncept som bygger på forskning och kunskaper som är förvärvade genom erfarenhet och genom kontakter med andra klubbar i Sverige och utomlands. Våra aktiva spelare och ledare får den bästa möjliga utbildningen inom fotbollen, där vi även arbetar aktivt med spelarnas attityd gentemot varandra, domarna och våra motståndare. Ledare och spelare i Kungsnäs FC ska alltid bemöta omgivningen med respekt! Vi lär ut- och utvecklar en fotboll som är vacker, teknisk och offensiv. I Kungsnäs FC är utveckling och spelsätt det primära.

Vårt koncept för en vacker, teknisk och offensiv fotboll

Grundpelare i vår spelarutbildning

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. 

Nybörjarfasen 6 - 9 år
6 - 9 år

I nybörjarfasen inriktas träningen på att utveckla förmågan att kombinera olika grundfärdigheter som att springa-hoppa, springa-kasta, balansövningar och koordination. Fotbollsträningen anpassas till barnens utveckling och i huvudsak består den av lek och rörelse. Här leker vi igång ett intresse för fotbollen!

Inlärningsfasen 10-12 år
10 - 12 år

Inlärningsfasen är den gyllene åldern för teknikinlärning. Inriktningen på träningen är teknik. Fotbollsträningen ska kompletteras med allsidig motorisk träning- Här jobbar vi med övningar som ger spelarna så många touch som möjligt under passen.

Utvecklingsfasen 13-16 år
13 - 16 år

I denna utvecklingsfas sker en snabb mental och fysisk mognad. Det krävs en individuell behandling av spelarna, då det kan skilja upp till fem år i mognad mellan två olika individer med samma biologiska ålder. Samtidigt som vi utvecklar den tekniska förmågan arbetar vi även med den fysiska- och den taktiska förmågan.

Prestationsfasen 16-19 år
16 - 19 år

Här utvecklas taklangerna till seniorspelare. Genom förtroende för ledare har de störst möjlighet att utvecklas. Spelarna måste älska fotboll för att orka träna och satsa så mycket som krävs.

Inriktning: Elitfotboll från 16 år
Från 16 år

Från 16 års ålder erbjuder Kungsnäs FC en elitinriktad verksamhet för spelare som vill satsa på fotbollen utanför NIU. Endast 3% av spelarna som fyllt 23-24 år har tagit sig från NIU till elitfotbollen (statistik från 2022), vi arbetar med ett koncept utvecklat i Tyskland och England för att förbereda spelare med höga ambitioner inför en elitkarriär.

Inriktning: Breddfotboll från 16 år
Från 16 år

Vi vill att så många som möjligt ska spela fotboll så länge som möjligt. Vi stöttar och vägleder alla som vill fortsätta spela seniorfotboll genom egen verksamhet eller genom kontakter i den lokala fotbollen.